luni, 31 octombrie 2011

Un vis al învăţătorimii vrâncene

" De Soveja, leagănul Mioriţei şi locul naşterii savantului Simion Mehedinţi, staţiune climaterică renumită pentru cel mai ozonat aer din ţară, s-a legat şi unul din visele cele mai frumoase ale dăscălimii vrâncene: acela de a avea o casă de odihnă proprie. Istoricul acestei idei se concretizează în date reale de arhivă încă din anul1933. (Prof Vasile Țibrea- Revista „Gest si cuvant”, nr.5, Focsani-2011)
• În anul 2007 Consiliul Judeţean al SLI Vrancea aprobă iniţierea unor demersuri în vederea achiziţionării unui teren şi construirea unei clădiri destinate agrementului şi activităţilor culturale, educative şi de perfecţionare pentru membrii săi activi şi pensionari.
Construcţia a început în anul 2010 pe un teren de 1000mp situat într-o poziţie superbă, vis-a-vis de hotelul Zboina, cel mai mare hotel turistic din Soveja, aflat şi el plină reabilitare. Este o construcţie P+2, cu arhitectură modernă, cu două intrări şi demisol, cu 50 locuri de cazare pe serie, sală de conferinţe(multimedia) cu o capacitate de 100 de locuri, 2 bucătării şi toate celelalte utilităţi necesare petrecerii unor zile plăcute de odihnă. În acest moment (31 august2011) construcţia este ridicată "la roşu" şi realizate tencuielile interioare.
IMPORTANT : De această construcţie vor beneficia toti membrii de sindicat activi şi pensionari şi nu conducerea SLI Vrancea, dupa cum spun "gurile rele"!!!
BIROUL OPERATIV AL S.L.I. VRANCEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu